İçeriğe geç

Apartman Düzenini Bozan Kişi Hakkında Ne Yapılmalı

Apartman kurallarına uymayan kişiler hakkında ne yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu, İdari Suçlar Kanunu, Çevre Kanunu ve Konut Yönetmeliği gibi yasalarla korunmaktadır. Bizi rahatsız eden veya şikayet etmek istediğimiz konutlar hakkında üç yere şikayette bulunabiliriz. Bu yerler; Sulh Ceza Mahkemesi, Belediye ve Kolluk Kuvvetleridir.

Apartmanda sorun olursa nereye şikayet edilir?

Vatandaşlar, çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atıklarla ilgili şikayet ve bildirimlerini Alo 181’e iletebiliyor.

Apartman huzurunu bozan ev sahibi nasıl tahliye ediliyor?

Komşularını rahatsız eden bir kiracı tahliye edilebilir. Bu durumda, ev sahibi kiracıya bir uyarı gönderecek ve durumu düzeltmesi için en az 30 gün verecektir. Kiracı bu süre içinde rahatsızlığı gidermezse, ev sahibi tahliye davası açabilir ve komşularını rahatsız eden kiracıyı tahliye edebilir.

Apartmanda istenmeyen kişi nasıl çıkarılır?

Komşularını rahatsız eden bir kiracı tahliye edilebilir. Kiracı komşularını rahatsız ediyorsa, ev sahibi kiracıya bir bildirim göndermeli ve en az 30 günlük bir süre içinde rahatsızlığı gidermesini talep etmelidir. Kiracı durumu verilen süre içinde gidermezse, tahliye davası açılabilir.

Komşu rahatsız ediyorsa ne yapmalı?

1- Gürültü şikayetleriniz için Hello 155 Polis Karakolu Bu nedenle, gürültü şikayetine maruz kalan kişilerin doğrudan polis karakolunu arayıp şikayetlerini bildirmeleri mümkündür. Bölgenizde gürültü varsa veya mekanlardan aşırı gürültü geliyorsa, polisi aramalısınız.

Apartman ortak kullanım alanı işgali cezası nedir?

Bu hususta Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 33. maddesi cezai müeyyideleri düzenlemektedir. Hâkimin kararına belirtilen süre içinde uymayanlara aynı mahkemece iki yüz elli ile iki bin Türk Lirası arasında para cezası verilir. 25. madde hükümleri saklıdır.

Yönetici kime şikayet edilir?

Konut ve inşaat yöneticisine şikayette bulunmak için nereye başvurabilirsiniz? Konut veya inşaat yöneticisi görevlerini yerine getirmez veya görevlerini kötüye kullanırsa, apartman sahipleri şikayette bulunabilir. Şikayetler apartman sahipleri konseyine, denetim kuruluna veya yargı makamlarına iletilebilir.

Apartman kuralları nelerdir maddeler halinde?

Apartman kuralları nelerdir? Apartman sakinlerinin ay başında pencereden gürültü yapmaları yasaktır. Apartman kapısının önüne ayakkabı bırakmak yasaktır.

Apartman yönetimini kim denetler?

Kat maliklerinin seçeceği bir denetçi tarafından kat yöneticisi denetlenebilir.

Komşuları rahatsız etmemek hakkı nedir?

Komşu olma hakkı Medeni Kanun’un 737. maddesinde tanımlanmıştır. “Herkes, mülkiyetinden kaynaklanan yetkilerini kullanırken ve özellikle ticari faaliyetlerini yürütürken, komşularını olumsuz etkileyen rahatsızlıklardan kaçınmakla yükümlüdür.”

Rahatsız eden komşudan nasıl kurtulunur?

Bu bağlamda, rahatsız olan ev sahibi komşusuna karşı bir ihtiyati tedbir alma seçeneğine sahiptir. Bir diğer seçenek ise, jandarma, polis veya karakol gibi kurumlara başvurarak huzuru bozacak şekilde gürültü yapan ev sahibine karşı şikayette bulunmaktır.

Apartmanda huzursuzluk çıkaran kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracı rahatsızlık veriyorsa en etkili yol yasal işlemdir. Ancak bu işlem ihtiyati tedbir yoluyla değil, evi satın alma dilekçesi ile yapılmalıdır. Böyle bir durumda daire sakinlerinin evi satın alması mahkeme kararı ile sağlanabilir.

Apartman kurallarına uymayan nereye şikayet edilir?

Dairenizdeki sorunları çözemiyorsanız veya konut idaresi sorunlarınızı dikkate almıyorsa, belediyeye veya ilgili kurumlara başvurabilirsiniz. Belediyenin yapı müfettişliği veya ilgili belediye kuruluşları konut idaresiyle ilgili şikayetleri ele alabilir ve çözüm bulabilir.

Apartmanda kimse yönetici olmak istemezse ne olur?

Apartman yöneticisi olmak isteyen kimse yoksa, o yöneticinin birinci kat maliklerinden biri olması istenecektir. Ancak, yönetici olmak isteyen kimse yoksa, dışarıdan bir yönetici atanacaktır. Sulh Ceza Hakimliği tarafından binaya atanan yönetici, o atamadan itibaren altı ay geçmediği sürece kat mülkiyeti birliği tarafından değiştirilemez.

Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?

Günümüzde en sık karşılaşılan sorunlardan biri apartmanların ortak alanlarına bırakılan eşyalardır. Apartman odalarında eşya bırakmak diğer apartman sahiplerinin geçişini engeller ve ortak alanları işgal eder. Aynı zamanda ortak alanlarda eşya depolamak da Kat Mülkiyeti Kanunu’nu ihlal eder.

Apartman kurallarına uyulmazsa ne olur?

Apartman kurallarına uyulmazsa ne olur? Sessiz, temiz ve güvenli bir apartmanda yaşamak için, binanın tüm sakinleri tüm kurallara uymalıdır. Apartman kuralları ciddiye alınmaz ve uygulanmazsa, apartman sakinleri ortaya çıkabilecek herhangi bir sorundan ve bildirim yükümlülüğünden kaynaklanan tüm hasarlardan sorumludur.

Apartmanda kimse yönetici olmak istemezse ne olur?

Apartman yöneticisi olmak isteyen kimse yoksa, o yöneticinin birinci kat maliklerinden biri olması istenecektir. Ancak, yönetici olmak isteyen kimse yoksa, dışarıdan bir yönetici atanacaktır. Sulh Ceza Hakimliği tarafından binaya atanan yönetici, o atamadan itibaren altı ay geçmediği sürece kat mülkiyeti birliği tarafından değiştirilemez.

Apartmanda uyulması gereken kuralların maddeleri nelerdir?

Apartman kuralları nelerdir? Apartman sakinlerinin ay başında pencereden gürültü yapmaları yasaktır. Apartman kapısının önüne ayakkabı bırakmak yasaktır.

Apartman kararları kaç kişi ile alınır?

Madde 30 – Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve pay bakımından yarıdan bir fazlasının katılmasıyla toplanır ve oy çokluğu ile karar verir. (Değişik ikinci fıkra: -5711/15 md.) Çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle ilk toplantı yapılamazsa, ikinci toplantı en geç onbeş gün sonra yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Otele Gelen Escort